Članek
Župan sprejel zlate maturante
Objavljeno Sep 16, 2013

V minulih dneh je medijske stolpce med drugim zapolnjevala tudi novica o sprejemu zlatih maturantov pri trebanjskem županu Alojziju Kastelicu. Seveda je potrebno potezo župana pohvaliti, istočasno pa se tudi vprašati - če je dovolj, da se on in njegovi sodelavci slikajo z maturanti, sliko in tekst pošljejo v medije in zadevo zaključijo. Vse skupaj namreč izgleda kot plehka oblika samopromocije, medtem ko so zlati maturanti, ki bi si zaslužili - največjo pozornost, zgolj orodje za dosego tega. 

"Na takih srečanjih se seveda ne izvede le skupinskega slikanja, pač pa tudi že pridobi sposobne mlade ljudi (štipendije, ipd), seveda glede na njihov študij. Upam, da ste na občini vsaj koga prepričali v tovrstno obliko sodelovanja. Smiselno bi jim bilo v roke potisniti tudi nabor razpisov občine za raziskovalna in strokovna dela, ki so razpisana s strani občine. Nujno bi se bilo z njimi potrebno pogovarjati o njihovem videnju razvoja občine! Vsekakor bi občina morala v okviru zmožnosti podpreti njihovo pridobivanje znanja v tujini. Smiselno in nujno bi bilo, da se z mladimi pogovori, ali se po študiju sploh nameravajo vrniti v rojstni kraj ... in še in še", je na svoj FB profil zapisal občinski svetnik Gregor Kaplan in nadaljeval:  Sprejem zlatih maturantov pri županu in podžupanoma. (Foto: Občina Trebnje, vir: Glasilo občanov)

Sprejem zlatih maturantov pri županu in podžupanoma. (Foto: Občina Trebnje, vir: Glasilo občanov)

"Upravičeno smo lahko ponosni na te mlade ljudi. Tak sprejem si vsekakor zaslužijo in morajo ga biti deležni, saj so za njega trdo garali. Prepričan sem, da si zaslužijo tudi svojih nekaj minut za govorniškim odrom, kjer bi na najboljši možen način, s svojimi besedami, povedali, kam jih bo vodila njihova pot, ne nazadnje bodo čez nekaj let, če se vrnejo nazaj, soustvarjali podobo naše občine. Osebno upam, da so kot lastovke in bodo tudi po končanem študiju našli pot domov. Srečno in še enkrat iskrene čestitke!" - See more at: http://www.cajtng.com/n/politika/na-takih-srecanjih-se-seveda-ne-izvede-le-skupinskega-slikanja-pac-pa-tudi-ze-pridobi-sposobne-mlade-ljudi/43#sthash.dwSZw1At.dpuf